Problemi sa Androidom? Microsoft nagrađuje!

Izvor: B92, 15.Dec.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problemi sa Androidom? Microsoft nagrađuje!

Uvek treba iskoristiti spoticanje konkurencije. To je, izgleda, strategija Microsofta koji poklanja Windows Phone za 5 Android korisnika koji su se zarazili na Android Marketu.

Ben Rudolf iz Microsofta objavio je ovo darovanje na Twitteru: „Još malvera na Androidu! Podelite sa nama svoju #droidrage priču i osvojite #windowsphone upgrade. Pet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najboljih (najgorih?) pobeđuje!”

Google je uklonio oko dvadesetak aplikacija sa Android Marketa ove nedelje zbog indikacija da su inficirane malverom.

Taj zlokobni softver, koji je prijavila kompanija Lookout Security iz San Franciska i nazvala ga RuFraud, inficirao je aplikacije za horoskope, wallpapere iz filmske sage „Sumrak” i lažne dodatke za igrice Angry Birds i Cut the Rope.

Lookout je ranije u tri navrata pronašao malver u Android Marketu, što je dovelo do uklanjanja tri aplikacije.

Specijalisti za bezbednost smatraju da Google mora aktivnije da skenira svoje aplikacije na zlonamerni softver. Lookout procenjuje da korisnik Androida u SAD ima 40 odsto šansi da klikne na link koji nije bezbedan.

Bezbednosna firma Sophos je nedavno objavila na svom blogu da su uslovi da postanete programer Android aplikacije „previše opušteni” i da će napadi na Android Market da se nastave sve dok se kriterijumi ne pooštre.

U izveštaju koji je u novembru objavila bezbednosna firma McAfee o globalnim pretnjama za bezbednost navodi se da je u trećem kvartalu ove godine broj pretnji usmerenih ka Androidu porastao za 37 odsto.

Agencija za bezbednost evropskih mreža i informacija, pri Evropskoj uniji, predložila je početkom jeseni da se sve radnje sa aplikacijama udruže po pitanju bezbednosnih standarda.

Inače, ponuda Microsofta stiže u vreme kada Nokia sprema lansiranje prvog Windows Phonea u SAD.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.