Pripremite se za najezdu: Aplikacija protiv komaraca

Izvor: NaDlanu.com, 25.Maj.2014, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripremite se za najezdu: Aplikacija protiv komaraca

Davno smo došli do zaključka da su Android telefoni prilično korisna stvar, jer mogu da zamene sijaset drugih uređaja kao što su sat, štoperica, baterija, muzički plejer i ostalo. Verovatno niste znali da mogu da se koriste i za rasterivanje komaraca. Danas ćemo predstaviti jednu takvu aplikaciju, Anti-Mosquito.

Aplikacija tera komarce tako što emituje ultrazvučne talase visoke frekvencije koje ljudi ne osećaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << dok komarcima smetaju. Uključuje se tapom na veliko dugme sa sličicom komarca. Kada je uključite, smanjiće se osvetljenost ekrana da bi se uštedelo na bateriji.

Svaka grupa komaraca reaguje na određenu frekvenciju, pa stoga preporučujemo da isprobate svaku od njih kako bi videli koja deluje na komarce u vašem okruženju.

Imajte u vidu i činjenicu da ne ujedaji svi komarci, nego samo ženke. Aplikacija je upravo podešena da tera one komarce koji ujedaju, tako da može da se desi da vidite komarce da lete po sobi. Znajte da su to u pitanju komarci koji ne ujedaju.

Izvor: 24sata

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.