Počinje prodaja Droida 2

Izvor: B92, 11.Avg.2010, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje prodaja Droida 2

Verizon i Motorola najavili su da će naslednik Droid smartphonea, Droid 2, biti pušten u prodaju ove nedelje. Naslednik popularnog smartphonea imaće Android Froyo (2.2) i biće prvi smartphone uređaj koji će u sebi imati ugrađen Flash 10.1.



Motorola Droid 2 neće se puno razlikovati od svog prethodnika, bar kada je u pitanju hardver. Novi aparat je opremljen procesorom jačine 1Ghz ARM, 8GB ugrađene flash memorije, 3.7 inča VVGA touchscreen, kamerom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 5megapiksela sa dva LED blica, GPS, WiFi, Bluetooth i vertikalnom QWERTY tastaturom.

Klizni mehanizam uređaja je neznatno izmenjen, dok je tastatura kompletno redizajnirana na šta proizvođači posebni stavljaju akcenat.

Kako smatraju iz kompanije najveća promena u odnosnu na prethodnika je nova Droid formula koja omogućava brži rad Androida što se, nakon testiranja sa Froyom, pokazalo istinitim. Naime, nova platforma omogućava znatno brži rad od prethodnih verzija Androida.

Droid 2 će se naći u prodaju od 12. avgusta, a svi zainteresovani kupci, za sada samo oni u SAD, mogu do istog doći preko Verizona ili ovlašćenih distributera po ceni od 599 dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.