PlayBook će pokretati Android aplikacije

Izvor: B92, 11.Feb.2011, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PlayBook će pokretati Android aplikacije

PlayBook, tablet kanadske kompanije RIM, mogao bi imati podršku za Android aplikacije, prenose američki mediji.

Pozivajući se na više neimenovanih izvora, oni navode da je RIM tražio način kako bi njegov tablet imao pristup Android Marketu, a kako rešenja drugih kompanija nisu bila odgovarajuća, odlučili su da sami razviju softver koji će to omogućiti.

Iako na zvaničnom predstavljanju PlayBooka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošle jeseni o ovome nije bilo nikakvih naznaka, pojedini mediji navode da će RIM tableti ovu mogućnost sigurno dobiti do kraja godine.

PlayBook je baziran na softveru ove kompanije, BlackBerry OS-u, a mnogi analitičari smatraju da bi upravo ovakav potez mogao učiniti RIM platformu privlačnijom kupcima.

Niko iz kompanije RIM nije dao svoj komentar povodom ovih navoda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.