Izvor: Piplmetar.rs, 27.Feb.2024, 14:31

Pametni satovi postaju efikasniji: WearOS donosi unapređenja funkcija i bolje trajanje baterije

Tehnološki gigant Google je osim već najavljenih unapređenja za razne Android platforme, najavio i nekoliko novih ažuriranja za WearOS softvere pametnih satova na ovogodišnjem MWC 2024. U osnovi unapređenja je način upravljanja obaveštenjima kojima bi pametni satovi trebalo da imaju poboljšane performanse i trajanje baterije. Uz to, satovi sa ovim operativnim sistemom takođe će dobijati smernice za javni prevoz u aplikaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Google Maps, kao i Google Wallet kartice.
Od 2018. godine, WearOS pametni satovi uglavnom imaju procesor aplikacija za upravljanje zadacima koji troše puno energije i zahtevaju mikrokontrolersku jedinicu koprocesora (MCU) ultra male potrošnje za stalno uključene funkcije kao što je brojanje koraka i praćenje otkucaja srca. Ažuriranje koje oni sad dobijaju omogućiće proizvođačima ovih nosivih uređaja da prebace obradu obaveštenja na MCU, što uključuje mogućnost čitanja i odbacivanja obaveštenja, kao i slanje brzih odgovora.
Ova mogućnost dodata je posebno za OnePlus Watch 2, koji je takođe najavljen danas, ali Bjorn Kilburn, potpredsednik WearOS odeljenja u kompaniji Google, kaže da će i drugi proizvođači moći da je koriste u budućnosti.
OnePlus Watch 2 je prvi Wear OS uređaj koji implementira hibridni interfejs za premošćena obaveštenja, omogućavajući korisniku da vidi i odbaci obaveštenja na MCU bez buđenja procesora aplikacija (AP). To omogućava AP-u visokih performansi da ostane duže u stanju mirovanja, čime se dodatno štedi trajanje baterije“, kaže Kilburn za TheVerge.

OnePlus
Druga generacija OnePlus pametnog sata navodno će trajati do 100 sati sa samo jednim punjenjem.
WearOS je međutim i dalje veoma fragmentisan ekosistem. WearOS 4 je najavljen u maju 2023, ali će OnePlus Watch 2 biti prvi pametni sat sa WearOS 4 koji nije napravio Samsung ili Google – svi ostali pametni satovi su i dalje na WearOS 3. Osim toga, Fossil, koji je uglavnom održavao WearOS tokom mračnih godina, nedavno je najavio da odustaje od pametnih satova u potpunosti.
Uprkos ovoj stalnoj fragmentaciji, Google i dalje deluje posvećeno dodavanju malih poboljšanja WearOS softveru u celini. Google Wallet kartice sada će biti dostupne sa ručnog zgloba, uključujući karte za ukrcavanje, ulaznice za događaje, članstva u teretani i kartice lojalnosti. Takođe ćete moći da proverite vreme autobusa, voza ili trajekta sa ručnog zgloba, kao i da dobijete vođene smernice za javni prevoz.
Više o novitetima sa ovogodišnjeg MWC sajma pratite na našem sajtu, kao i u direktnom izveštavanju redakcije na društvenim mrežama i YouTube kanalu.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

NOVI PAMETNI SATOVI MWC SAJMA U BARSELONI: WearOS donosi nove funkcije i bolju bateriju

Izvor: Kurir, 27.Feb.2024

Google na MWC nije ostavio WearOS „praznih ruku“, naprotiv, zahvaljujući njegovim unapređenjima pametni satovi postaće efikasniji kroz različite funkcionalnosti

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.