Ove godine nam STIŽE ANDROID 12, a koje promene donosi i kako će izgledati? (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2021, 09:29

Ove godine nam STIŽE ANDROID 12, a koje promene donosi i kako će izgledati? (FOTO)

Prvo testiranje rane beta verzije trebalo bi da počne već za nekoliko nedelja.

Google bi tokom ove godine trebalo da predstavi Android 12. Pre zvaničnog objavljivanja očekuju nas rani beta testovi, od kojih bi prvi trebalo da počne za nekoliko nedelja.

U međuvremenu, pojavili su se prvi skrinšotovi koji navodno ukazuju na to kako bi neki delovi Androida 12 mogli da izgledaju. Sudeći prema njima, Google >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sprema redizajn svoje platforme, piše XDA-developers.

Ikonice, koje se prikazuju u gornjem desnom uglu korisniku pružaju informacije o tome da li određena aplikacija koristi kameru ili mikrofon. Klikom na njih dobija se pop-ap poruka koja korisnika obaveštava o tome šta koja aplikacija koristi. Novi Android će imati i brz način da se onemogući kamera ili mikrofon, jednostavnim pritiskom na taster.

Sugeriše se i da će Google od proizvođača zahtevati da indikatori korišćenja kamere i mikrofona budu dostupni, kada kompanije budu objavljivale svoje verzije Androida 12, prenosi Benchmark.

These screenshots could reveal huge UI changes in Android 12 https://t.co/fwS1MLtEr6 pic.twitter.com/PWPiEFLOFZ

— Android Police (@AndroidPolice) February 9, 2021

"Quick Settings" ikonica bi mogla da menja oblik u zavisnosti od aktivnosti koja se obavlja (ili možda njen dizajn još uvek nije konačan). Trenutno su vidljive samo četiri Quick Settings ikonice, koje su veće i lakše im je pristupiti. Pozadinske boje će verovatno zavisiti od teme aplikacije.

Očekuju nas i novi vidžeti, kao što je Conversations vidžet koji ukazuje na nedavne poruke, propuštene pozive i statuse aktivnosti. U svojoj najmanjoj veličini, Conversations vidžet će pokazivati samo jednu aktivnost.

Ostale karakteristike Androida 12 uključuju uparivanje aplikacija, dvostruki pritisak na poleđini za gestikulaciju, deljenje Wi-Fi lozinki sa obližnjim uređajima, poboljšani sistem tema, ažuriranje za emotikone i funkcija hibernacije.

This may be our first look at Google’s new Android 12 OS https://t.co/Jg0ZjanV2y pic.twitter.com/Rxkvb4UYbu

— The Verge (@verge) February 9, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.