Orakl traži više milijardi dolara odštete od Gugla

Izvor: Studio B, 17.Jun.2011, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Orakl' traži više milijardi dolara odštete od 'Gugla'

Informatička kompanija "Orakl" traži od "Gugla" odštetu od više milijardi dolara vezano za spor oko kršenja patenta na programski jezik "Javu" u "Guglovom" operativnom sistemu "android"

Informatička kompanija "Orakl" traži od "Gugla" odštetu od više milijardi dolara vezano za spor oko kršenja patenta na programski jezik "Javu" u "Guglovom" operativnom sistemu "android", navedeno je u dokumentaciji koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je "Orakl" danas dostavio sudu.

"Orakl" je objavio da je odšteta koju traži istovremeno zasnovana na priznatoj metodologiji i velikom broju konkretnih dokaza i da je ne treba skrivati od javnosti. Na taj način, "Orakl" je razvio metodu izračunavanja visine odštete kojom se uzimaju u obzir reklamni prihodi ostvareni od "androida", gubitak od "fragmentacije" programa "Java" i gubitak profita.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.