Novi Huawei smartfon - Vision

Izvor: B92, 04.Avg.2011, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Huawei smartfon - Vision

Kineska kompaija Huawei priklonila trendu u dizajniranju što tanjih i lakših pametnih telefona, tako što je predstavila svoj model Vision smešten u elegantno aluminijumsko kućište.

Vision ima mogućnosti kao i većina drugih smartfona koji pripadaju srednjem tržišnom segmentu. Telefon ima Qualcommov procesor Snapdragon MSM 8255 na 1 GHz, 512 MB RAM memorije i 2 GB interne memorije za čuvanje podataka, koja se uz pomoć microSD memorijskih kartica može proširiti do 32 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << GB.

Vision koristi operativni sistem Android 2.3 (Gingerbread), ima kapacitivni ekran osetljiv na dodir dijagonale 3,7 inča i kameru rezolucije 5 megapiksela s autofokusom i LED blicom. Od ostalih mogućnosti treba pomenuti podršku za Wi-Fi povezivanje po standardu 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 +A2DP, FM radio, podršku za A-GPS i mogućnost reprodukcije HD videa u rezoluciji 720p. Od priključaka tu su microUSB 2.0 i 3,5-milimetarski priključak za slušalice.

Telefon podržava audio formate MP3, WAV, MIDI, AAC, AAC+, eAAC+ i video formate H.263, H.264, MPEG4, a tu je i podrška za Adobeov Flash Player.

Debljina telefona (na najtanjem delu) iznosi svega 9,9 milimetara, a težina 121 gram, što ga čini nešto debljim i težim od, primera radi, Samsungovog modela Galaxy S II (8,5 milimetara, 117 grama).

Telefon ima niz fabrički instaliranih aplikacija kao što su Android Market, Gmail, Google Maps, G-Talk, Facebook, Twitter, YouTube, Picasa i E-Compass.

Huawei će početi da isporučuje Vision u septembru, a cena telefona nije saopštena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Huawei predstavio pametni telefon Vision

Izvor: KupiMobilni.com, 05.Avg.2011, 11:09

KINESKA KOMPANIJA HUAWEI PRIDRUŽILA se postojećem trendu u dizajniranju što tanjih i lakših pametnih mobilnih telefona, tako što je predstavila svoj model Vision smešten u elegantno aluminijumsko kućište.

Nastavak na KupiMobilni.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.