Izvor: Mondo, 13.Jan.2016, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove Google Mape: Dodate korisne i dobre stvari

Pogledajte šta je Google ubacio u Maps servis.

Google je pustio nadogradnju v9.19 Google Maps za Android koja donosi nekoliko značajnih i korisnih poboljšanja. Prvo je Driving Mode, koji omogućava automatsko (u realnom vremenu) praćenje stanja u saobraćaju sa dojavom gde su gužve i zastoji na putevima. Ovo je dobra opcija za kretanje gradom, kad vam navigacija nije neophodna, ali telefon svojim savetima može da vam pomogne koje bi ulice >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << trebalo da zaobiđete. Driving Mode na osnovu pamćenja vašeg kretanja (da, Google SVE pamti, pogledajte to) pretpostavlja kojim putem ćete krenuti i javlja vam da li bi trebalo nastaviti njime ili savetuje neki drugi, ako je prohodniji.

Druga novina jeste mogućnost isključivanja glasovne navigacije. Ako vam glas ne treba - isključite ga pritiskom na ekran, ne morate ići duboko u podmenije.

Poslednje značajnije unapređenje je Timeline pregled, koji omogućava da kroz Google Maps vidite mesta koja ste posetili, ranije pretrage i Google Photos, koje su nastale na putu kojim se krećete. Timeline je opcija i ne prikazuje se dok ga ne aktivirate.

Tu je i dosta sitnih poboljšanja, kakva su podešavanja vezana za upozorenja prilikom prekoračenja dozvoljene brzine (uključeno, isključeno), nivelisanje glasa (glasan, normalan) i dodatno "pročišćen" izgled aplikacije mirnijeg i svedenijeg dizajna.

Google Maps v9.19 na vaš Android stiže uskoro!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.