Nemarnost proizvođača aplikacija

Izvor: ITsvet.com, 17.Avg.2011, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemarnost proizvođača aplikacija

Velika većina softvera koja je pisana za Google Android mobilne telefone ne ispunjava nikakve kriterijume kada je u pitanju sigurnost korisnika i njihova privatnost. To je zaključak istraživača državnog univerziteta u Pensilvaniji i državnog univerziteta u Severnoj Karolini koji su u okviru istraživanja obuhvatili 1.100 besplatnih aplikacija koje su dostupne preko Android Market. Istraživači nisu pronašli ništa štetno, ali iznenađujuće veliki broj program koristi jedinstvene identifikatore, kao što je IMEI broj telefona, bez dobijanja dozvole od strane samoga korisnika. Istraživači navode da je njihov rad inicijalni te da tek sledi finalni zaključak.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Firefox 8 reguliše agresivne dodatke

Izvor: ITsvet.com, 17.Avg.2011

Mozilla preduzima sve što je potrebno da zaštiti svoje korisnike od programa koji instaliraju dodatke u okviru Firefox-a bez dozvole korisnika, navodeći veliki broj razloga među kojima prednjače oni koji se odnose na sigurnost i želju da se uvere da osoba koja koristi Firefox ima ultimativnu kontrolu...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.