Izvor: Mondo, 21.Apr.2016, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanji Android telefon na svetu (VIDEO)

Toliko mali da je njegovo korišćenje otežano...



Izvor: Unbox Therapy.

Portal BGR donosi priču o najmanjem Android pametnom telefonu, zasnovanom na KitKat 4.4 platformi. Prvi koji je objavio video o Posh Mobile Micro X S240 smartfonu je Unbox Therapy YouTube kanal koji se bavi raspakivanjem (ne)običnih IT i mobilnih uređaja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Najmanji Android na svetu težak je 52 grama, a dimenzije su mu, takođe minijaturne - 89 x 47 x 11.6 milimetara.

Pomenuti mališa ima 4 GB memorije, kameru rezolucije dva i prednju rezolucije svega 0.3 megapiksela, tek 512 MB memorije za rad, kao i ekran od 2.4 inča osetljiv na dodir (6.1 centimetar). TFT ekran telefona (rezolucije 240 x 432 piksela) je vrlo mali za opciju rada preko osetljivosti na dodir što komplikuje upotrebu u značajnoj meri, pa se telefon ne može koristiti ozbiljnije osim da bude mobilni za hitne pozive ili dečiji prvi telefon. Prostor za instalaciju aplikacija ograničen je malom količinom memorije, a na početnim ekranima staje tek četiri, pet prečica i vidžeta. Ono što će obradovati sve vlasnike je podrška za 3G HSPA i 4G LTE mreže.

Cena telefona je 89 dolara, a sumnjamo da će se pojaviti kod nas u prodaji. Oni koji budu mogli da ga kupe biraće izbor u crnoj, beloj i roze boji. Posh Mobile je na OVOJ adresi i sajt im izgleda prilično dobro + ima brdo informacija o svim modelima.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.



Izvor: Posh Mobile.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.