Mobilni telefon se može pratiti praćenjem potrošnje baterije

Izvor: Informacija.rs, 24.Feb.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mobilni telefon se može pratiti praćenjem potrošnje baterije

Da li vas brine kada aplikacijama dajete dozvolu da koriste GPS da bi locirale gde se nalazite? Prema tvrdnjama istraživača izraelske firme Rafael i naučnika sa Univerziteta Stanford, ne morate posebno brinuti zbog ovakvih dozvola, jer aplikacije i bez dozvole za pristup GPS ili Wi-Fi podacima uređaja mogu pratiti položaj i kretanje korisnika Androida. Istraživači su razvili tehniku napada nazvanu PowerSpy koja im omogućava prikupljanje informacija o lokaciji Android telefona praćenjem potrošnje baterije tokom vremena.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Ne treba im ni GPS ni Wi-Fi: Od sada mogu da nas prate i preko baterije

Izvor: Blic, 24.Feb.2015

Tim naučnika iz Stenforda razvio je aplikaciju radi projekta praćenja mobilnih telefona uz pomoć baterije samog uređaja...Naime, oni su dokazali da se kretanje korisnika može odrediti na osnovu potrošnje baterije. Istraživanje je rađeno u saradnji sa izraelskom agencijom Rafael...Aplikacija koju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.