Microsoft Teams je upravo postao alternativa WhatsApp-u!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2021, 14:36

Microsoft Teams je upravo postao alternativa WhatsApp-u!

Microsoft Teams je sada dostupan za ličnu komunikaciju sa porodicom i prijateljima besplatno, nudeći mnogo više funkcija od WhatsApp-a.

Microsoft Teams nije prvo ime koje vam pada na pamet ako tražite alternativnu komunikacionu platformu za WhatsApp, međutim, Teams se do sada proslavio kao platforma za saradnju na radnom mestu, a konačno postaje i vaša omiljena platforma za održavanje kontakta sa porodicom i prijateljima.

Microsoft sada objavio da je Teams dostupan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i za ličnu upotrebu, a besplatan je na mobilnim uređajima (Android i iOS), radnoj površini kao i na webu.

Dakle, koje funkcije imate u Microsoft Teams-u? Pa, za početak možete da ćaskate sa prijateljima i članovima porodice. Pa čak i ako nemaju aplikaciju na telefonu, timovi će vam omogućiti da komunicirate s njima putem SMS-a. Ali to nije sve. Možete da kreirate zadatke i liste obaveza direktno iz ćaskanja, olakšavajući saradnju na porodičnom događaju, kao što je sledeća organizacija roštilja u prirodi. Štaviše, takođe možete da zakažete sastanke i delite pozive bez napuštanja ćaskanja. Uskoro će vam Teams omogućiti da kreirate ankete u aplikaciji.

Dolazeći na video pozive, Teams omogućava da besplatno vodite video poziv sa do 300 učesnika do 24 sata. Međutim, ovo je privremena pogodnost za eru pandemije i uskoro se od nje odustaje. Čak i posle toga, timovi će vam omogućiti besplatne 24-časovne video pozive za interakcije 1 na 1, dok će grupni pozivi biti ograničeni na 100 učesnika tokom najviše 60 minuta. A u slučaju da vas prikaz pločica podseća na iscrpljujuće kancelarijske video pozive, Teams ima režim "Zajedno" koji menja pogled na izgled virtuelnog kafića ili salona radi opuštenijeg osećaja.

Life’s better when we get together. Now, you can use Microsoft Teams to bring your family and friends together to call, chat, and make plans—all in one place. Learn more: https://t.co/FB22EpEnuB pic.twitter.com/gCWnc1Rm0J

— Microsoft Teams (@MicrosoftTeams) May 17, 2021

Štaviše, postoje neke zanimljive mogućnosti da se izrazite, poput GIF-ova, animacija u komunikaciji i emodžija tokom video poziva. I samo u slučaju da ste propustili grupni video poziv, i dalje možete nadoknaditi zabavu jer Teams čuva tekstualni razgovor tokom grupnog video poziva. Još jedna pogodnost je ta što svako može da primi Teams poziv i pridruži se video pozivu putem weba, čak i ljudi koji nemaju Teams nalog.

Još jedna sjajna karakteristika je kontrolna tabla koja čuva sve medije i datoteke deljene u ćaskanju na jednom mestu i to čini za svaki razgovor. I samo u slučaju da ste zabrinuti, možete da napravite zasebne profile za posao i porodicu i da se prebacujete između njih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.