Matematičari oduševljeni Sajmom u Barseloni

Izvor: Mondo, 27.Feb.2013, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matematičari oduševljeni Sajmom u Barseloni

Pobednici drugog mt:s Android konkursa za učenike Matematičke gimnazije u Beogradu - Miloš Stanojević, Andrej Ivašković i Predrag Obradović posetili su Svetski kongres mobilnih tehnologija.

Ovi talentovani momci i njihova nastavnica Duša Vuković bili su u Barseloni gosti Telekoma Srbija i tokom posete najvećem svetskom Sajmu ovog tipa imali su priliku da se upoznaju sa inovacijama u oblasti mobilne telefonije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i steknu iskustvo od neprocenjivog značaja.

Trojica momaka su prilikom boravka na MWC-u obišli i štand Wireless Media, jedine srpske kompanije koja ima status izlagača na ovom sajmu. Mladi matemstičari su kroz razgovor sa programerima ove firme imali priliku da se bliže upoznaju sa WM App Builderom, koji im je bio veoma interesantan.

Pogledajte video prilog.

“Poseta Telekoma Srbija Sajmu u Barseloni, potvrda je našeg strateškog opredeljenja da pratimo svetske trendove i inovacije u oblasti telekomunikacija. Želja da korisnicima pružamo uvek nova iskustva na polju mobilnih komunikacija obavezuje nas da neprestano ulažemo u infrastrukturu, tehnologiju i znanje i sa te strane poseta najvećem svetskom kongresu mobilnih komunikacija je od neprocenjivog značaja.

Drago mi je i što mogu da kažem da su naši gosti u Barseloni talentovani učenici Matematičke gimnazije i pobednici mt:s android konkursa, što na najlepši način u praksi potrvđuje opredeljenje Telekoma Srbija da ulaže u obrazovanje, nauku i mlade talente. Oni će imati priliku da zajedno sa nama tokom trajanja sajma posete štandove najvećih svetskih kompanija iz domena mobilnih komunikacija i na taj način i unaprede svoje znanje, ali i dožive jedno novo iskustvo”, rekli su predstavnici Telekoma Srbija tokom posete MWC.

Pratite nas i na Twitteru, uz #MWC13 i #MONDO_MWC13 oznake, za sve novosti sa najvećeg sajma mobilne telefonije na svetu.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.