Izvor: Mondo, 17.Jan.2019, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj za mnoge aplikacije i igre u Android prodavnici

Google pravi baš veliko spremanje, najveće do sada od 1. avgusta 2019. godine u Android prodavnici igara i aplikacija.

Kompanija Google je najavila da će od 1. avgusta 2019. godine prihvatati samo nove aplikacije i ažuriranja postojećih aplikacija zasnovanih na 64-bitnoj platformi, dok će podrška za razvoj i ažuriranje 32-bitnih prestati u potpunosti. To znači da će programeri do tada morati da ažuriraju i predstave 64-btne verzije svih svojih 32-bitnih aplikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i igara ili više neće moći da ih ažuriraju.

Pročitajte i ovo: Promenjen izgled i dizajn Android Google Play prodavnice

U Google Play Android prodavnici 32-bitni telefoni i dalje će moći da preuzimaju 32-bitne aplikacije, ali one više neće imati nove verzije. Takođe, od 1. avgusta ove godine Android Pie telefoni više neće moći da koriste 32-bitne aplikacije, što znači da će sve aplikacije, koje do tada ne dobiju ažuriranje ili 64-bitnu verziju neće biti dostupne za telefone sa 64-bitnim procesorom.

Google je najavio i da će u potpunosti odbaciti podršku za 32-bitne aplikacije od 1. avgusta 2021. godine i da takvih aplikacija i igara, osim za nove 32-bitne telefone, što će za dve godine od danas biti baš retkost.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.