Kindle Fire dobija pristup root-u

Izvor: ITsvet.com, 20.Nov.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kindle Fire dobija pristup root-u

Na osnovu događaja koji su usledili nakon predstavljanja Amazon Kindle Fire uređaja može se pomisliti da ova kompanija uopšte ne razmilja o bezbednosti korisnika kojiikorste njene uređaje obzirom da je ovaj uređaj na neki način hakovan već posle dva dana. Post na XDA Developer forumu demonstrira da su hakeri koji su koristili Android Debug Bridge i SuperOneClick 2.2 uspeli da pristupe root-u Kindle Fire uređaja. Ovaj post sugeriše da je neophodno imati instaliran i koristiti ADB SDK. Editovanjem određenog USB drivera u fajl, android_winusb.inf omogućava se instalacija aplikacije sa nepoznatog izvora a ubijanjem ADB servera korisnik može da insalira SuperOneClick.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kindle Fire dobija pristup root-u

Izvor: LaptopSvet.com, 21.Nov.2011, 12:31

Na osnovu događaja koji su usledili nakon predstavljanja Amazon Kindle Fire uređaja može se pomisliti da ova kompanija uopšte ne razmilja o bezbednosti korisnika kojiikorste njene uređaje obzirom da je ovaj uređaj na neki način hakovan već posle dva dana. Post na XDA Developer forumu demonstrira...

Nastavak na LaptopSvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.