Kako da sačuvate fajlove sa neta direktno u cloud ?

Izvor: Baguje.com, 16.Okt.2011, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da sačuvate fajlove sa neta direktno u cloud ?

Kao što sam već objasnio, Cloud je online mesto za čuvanje podataka. Tj. neki udaljeni server namenjen vama da čuvate vaše fajlove itd. Preporučujem da pročitate i post sličan ovome namenjen za korisnike Android telefona.
Dakle, ukoliko želite neku sliku sa Interneta ili bilo šta drugo da sačuvate direktno u cloud, tj. recimo dropbox ili box.net ili pikasa veb albume, a pritom koristite Google chrome kao svoj glavni veb brauzer, želim da vam predstavim dodatak za Google Chrome koji će ovaj posao uraditi za vas uz pomoć samo 2 klika. Dakle, program se integriše u meni na vašem desnom kliku i omogućava čuvanje podataka.
U pitanju je ekstenzija, tj. dodatak pod imenom Cloud Save.
Kao što vidite na slici iznad, dodatak podržava snimanje u Dropbox, Google Docs, Cloud Drive, Box.net, i mnoge druge. Jednostavno, sve što treba da uradite jeste da kliknete desni klik na fajl/sliku koji želite da pošaljete negde u Cloud i odaberete opciju Cloud Save i odatle neki od ponuđenih servisa.
Ukoliko želite da pošaljete neki fajl sa vašeg računara, tj. fajl koji se ne nalazi na Internetu, možete da iskoritite mogućnost Google Chrome brauzera i da pronađete taj fajl na vašem računaru tako što ćete u URL adresu ukucati sledeće file://c: za C: particiju ili recimo file://d: za D particiju i nakon toga, kao u Windows Exploreru pronaći fajl na računaru i onda opet standardni postupak sa desnim klikom.
Dodatak je besplatan a možete da ga preuzmete na adresi https://chrome.google.com/webstore/detail/omiekjeapoonbhiemenfoccbdpeagdah
 
Uživajte
 
 
 
Slični postovi:Kako da prebacujete dokumente iz Google Docs direktno u Dropbox i obrnuto?Šta je Cloud i čemu služi ?Google pokrenuo novi servis - 'Cloud Print'

Post "Kako da sačuvate fajlove sa neta direktno u cloud ?" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 16. 10. 2011.
Kategorije: Google Chrome, Google Docs, Picasa | Tagovi: box.net, cloud, čuvanje, dokumenti, dropbox, ekstenzije, oblak



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.