Kako će izgledati Android Wear?

Izvor: B92, 23.Jun.2014, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će izgledati Android Wear?

Kompanija Google je objavila video u kome je otkrila detalje o svom narednom operativnom sistemu za "pametne satove", koji se zove Andoid Wear.

U videu su navedeni detalji koji ranije nisu poznati, a Android je pojednostavljen i prilagođen "pametnim" satovima.

Funkcionisanje OS-a je bazirano na glasu, tako da je interakcija sa satom moguća bez potrebe za dodirivanjem ekrana.

Korisnici će imati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na rasplaganju pojednostavljeni korisnički interfejs. Ostale mogućnosti uključuju Pages i Stack, koji predstavljaju rešenje za ograničeni prostor na ekranu sata. Notifikacije će se redati jedna na drugu, a najnovije i istovrsne će biti na vrhu.

"Reply" je funkcija koja omogućava odgovor na poruke, a potrebno je samo izgovoriti ono što želite da pošaljete. Operativni sistem je još uvek u fazi testiranja, tako da preciznost govornih naredbi tek treba da bude potvrđena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.