KONAČNO SREĐIVANJE: Android popravlja režim rada u AVIONU

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2019, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONAČNO SREĐIVANJE: Android popravlja režim rada u AVIONU

Od sada će raditi slušalice...

Vaš avion se upravo sprema da poleti i stjuardesa vas (poslednji put) opominje da isključite sve elektronske uređaje. Nemajući kud, uključujete avionski režim na svom telefonu i... muzika u vašim bežičnim slušalicama prestaje da svira. Šta se desilo?

Jednostavno, avionski režim (Airplane mode) je isključio Bluetooth radio na vašem telefonu i sada vaše slušalice, barem dok avion ne poleti, ne služe ničemu.

Srećom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Google se sprema da promeni način rada avionskog režima na Androidu 11 kojim će olakšati slušanje muzike na letovima. Njegovi inženjeri, naime, rade na "kontekstualnom režimu rada Bluetootha u avionu".

Prema njemu, Android neće isključiti Bluetooth automatski kada je avionski režim uključen i Bluetooth se u jednoj od sledećih situacija - povezan je Bluetooth A2DP ili Bluetooth slušni aparat.

Bluetooth A2DP je protokol koji bežične slušalice i drugi Bluetooth uređaji koriste za povezivanje sa vašim pametnim telefonom. Gledajući da li je ovaj protokol aktivan, Android pametni telefoni u budućnosti bi mogli automatski da otkriju da li slušate muziku i, u tom slučaju, ne isključe ga.

Možda još važnije je da, ako imate oštećenje sluha, nećete izgubiti funkcionalnost uređaja ni u jednom trenutku tokom leta, piše AndroidCentral.

Nejasno je kada će novi avionski režim stići na Android pametne telefone, ali najverovatnije će to biti sa sledećom verzijom Androida - 11.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.