Izvor: Mondo, 23.Avg.2019, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan REKORD: Ažuriraće 17 telefona na Android 10!

Iz rekorda u rekord, a na radost korisnika, HMD Global najavio još jednu impresivnu listu ažuriranja!

Nokia telefoni od prihvatanja Android One platforme postali su najbrži telefoni po pitanju dobijanja novog Android softvera, i to dve generacije od aktuelnog izdanja s kojim stignu, što ne ispunjavaju ni najveći proizvođači za toliki broj modela, i tri godine sigurnosnih ažuriranja, koja neretko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stižu i pre nego ih Google objavi za Pixel telefone.

Pročitajte i ovo: Takve telefone pamtimo - sjajna vest za korisnike!

Najavljen je Android 10, čije ime znači odbacivanje naziva po slatkišima, a odmah zatim je HMD Global, dom Nokia telefona, objavio još jednu impresivnu listu ažuriranja, na kojoj je ni manje ni više, nego 17 modela! Nokia je ažuriranja podelila po tromesečjima, pa će po sadašnjem rasporedu isporuka Android 10 softvera teći na sledeći način:

- Do kraja decembra: Nokia 7.1, Nokia 8.1 i Nokia 9 PureView

- Na prelazu 2019. na 2020. godinu: Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus, Nokia 7 Plus

- Do proleća 2020: Nokia 2.2, Nokia 3.2, Nokia 3.2 Plus, Nokia 4.2

- Prelaz prvog i drugog tromesečja: Nokia 1Plus, Nokia 5.1 Plus, Nokia 8 Sirocco

- Do kraja drugog tromesečja: Nokia 1, Nokia 2.1, Nokia 3.1, Nokia 5.1.

Pročitajte i ovo: Nokia uči na greškama, biće mnogo bolja sledeći put!

Nokia je najbrže isporučivala ažuriranja za sve modele sa Android N na Android O sistem, zatim sa Android O na Android P, a verujemo da će se nesmanjen tempo nastaviti i sa prelazom Nokia P u Nokia Q tj. Nokia 10 sistem. Inače, kuriozitet ovog proizvođača jeste da je sve aktuelne modele nadogradio na Android Pie 9.0, osim Nokia 2 modela, za koji korisnik može da izabere da li želi da ga nadogradi ili ne, zbog određenih sistemskih ograničenja tog uređaja.

After being the fastest to upgrade Nokia phones from N to O and O to P, I am super excited to share with you that the Q(ueue) for Nokia phones is moving fast as we get ready to welcome Android 10 on Nokia smartphones – roll out starts in Q4, 2019! #Nokiamobile#android10pic.twitter.com/qXM4ZXAPBo

— Juho Sarvikas (@sarvikas) August 22, 2019

Nažalost, Android 10 neće se pojaviti, kao što vidimo na Nokia 8 uređaju.

I za kraj vas podsećamo da na odabranim Nokia telefonima postoji mogućnost testiranja najnovijeg Android 10 operativnog sistema.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.



Izvor: Nokia Mobile



Izvor: Nokia Mobile



Izvor: Nokia Mobile

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.