Je li ovo top telefon 2015? (FOTO)

Izvor: Mondo, 26.Nov.2015, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Je li ovo top telefon 2015? (FOTO)

Najbrži čipset na tržištu, Android Marshmallow, inteligentni koprocesor, nova kamera i poboljšan dizajn su glavni aduti Huawei Mate 8 fableta!

Kraj godine 2015. ostaće upamćen po premijeri Huawei Mate 8 fableta, koji je predstavljen u Kini, a prvi put će se široj publici predstaviti na CES konferenciji u Las Vegasu, koja se održava u januaru 2016. godine, u SAD. Telefon će se u prodaji naći odmah prvo u Kini, a onda i na svim drugim tržištima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Kod nas ga ne očekujemo pre kraja prvog tromesečja 2016.

Trenutno, po performansama čipseta ovo je najbrži i najmoćniji mobilni uređaj.

Ono čemu smo se nadali se i desilo - Huawei Mate 8 u svakom smislu je ispunio očekivanja i nastavio tamo gde je stao Huawei Mate 7, odnosno nadogradio ono što Mate S nudi.

Dizajnerski, konstrukciono i izgledom ovo je telefon najsličniji Mate S modelu sa kućištem od metala izrađenog iz jednog komada, blago zaobljenih ivica, ispupčene pozadine i sa zakrivljenim 2.5D staklom preko displeja. Displej je dijagonale 6 inča (15.3 centimetra), rezolucije Full HD, odnosno 1.920 x 1.080 piksela, 367 ppi, sa dijamantski obrađenim ivicama stakla koje prekriva ekran. Za razliku od Mate S uređaja, Mate 8 dolazi sa IPS LCD matricom, što znači da će crna biti nešto slabija u odnosu na AMOLED, ali će ekran biti prirodnijih boja.

Pod haubom je, naravno, Huawei Kirin 950 čipset, koji ima osam jezgara, napredna četiri brzine 2.35 GHz sa Cortex-A72 potpisom i četiri namenjena manje zahtevnim radnjama, brzine 1.8 GHz sa Cortex-A53 potpisom.

Čipset je urađen u TSMC tehnologiji uz korišćenje 16 nanometara FinFET procesa proizvodnje. Uz Kirin 950 dolazi i tri, odnosno četiri giga RAM, po izboru korisnika, dok podrška za microSD ostaje nespomenuta (što ne znači da je nema, naravno). Za grafiku je zadužen novi grafički čip Mali T880MP4.

Svemu se pridružio i, po rečima Huawei-ja, inteligentni i5 koprocesor, zadužen za obavljanje zadataka kod kojih se traži niska potrošnja energije, kakvi su operacije sa senzorima, puštanje MP3 muzike, prepoznavanje i upravljanje glasom, "fused location provider" navigacija (FLP) i održavanje rada servisa za otkrivanje lokacije.

Telefon će se prodavati u crnoj, sivoj, zlatnoj i braon boji, a radiće pod Android Marshmallow operativnim sistemom, presvučenim Huawei EMUI 4.0 interfejsom. Nove inteligentne funkcije, koje ima svaki Huawei Android, jesu eRecovery funkcija, pametne funkcije glasom, defragmenter i poseban "zaštitni zid" protiv brze potrošnje baterije. U telefon je ugrađena baterija kapaciteta 4.000 mAh, koja će biti dovoljna za dan i po jače upotrebe Mate 8.

Foto: GSMArena.com/Huawei.

Huawei Mate 8 specifikacije:

- OS: Android 6.0 Marshmallow uz Huawei Emotion UI

- Ekran: 6" (15.3 cm) IPS LCD, 1.080 x 1.920 piksela

- SoC: HiSilicon Kirin 950, 4x Cortex A72 @ 2.3 GHz + 4x Cortex A53 @ 1.8 GHz

- Koprocesor: i5 sa inteligentnim funkcijama za kontrolu sekundarnih akcija

- GPU: Mali T880MP4

- RAM: 3 GB ili 4 GB

- Interna memorija: 32 GB ili 64 GB

- Kamera: 16 MP Sony IMX298, f/2.0 + 8 MP Sony IMX179, f/2.4

- Baterija: 4.000 mAh (spakovana u kućište,, ne vadi se)

Huawei Mate 8 od konkurencije ostaje korak iza samo kad je rezolucija ekrana u pitanju, jer u Huawei-ju smatraju da telefon ne mora da ima 2.560 x 1.440 ekran, koji ljudsko oko gotovo da i ne razlikuje od Full HD-a, dok je u svim ostalim aspektima jači ili na nivou onoga što konkurenti nude. Biće vrlo zanimljivo videti kako će korisnici reagovati na Mate 8.

Kad se pojavi u prodaji, očekujemo PUNO od Huawei Mate 8, jer je Mate 7 bio apsolutni hit i naš smartfon godine.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.