Indijski pametni telefon pet godina ispred svih ostalih?!

Izvor: ItRešenja.com, 30.Dec.2015, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indijski pametni telefon pet godina ispred svih ostalih?!

Bez obzira koliko da su najveći proizvođači i najzvučnija imena u svetu pametnih telefona ostavila pečat na dinamičnom tržištu mobilnih uređaja, može se lako desiti da kraj ove godine na opšte iznenađenje obeleži jedan indijski brend sa telefonom koji je pompezno najavljen kao najmoćniji model na svetu, odnosno smartfon koji je doslovno pet godina ispred bilo kojeg drugog uređaja na tržištu!

Ovaj neverovatni Android pametni telefon delo je indijske kompanija YU, >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << što objašnjava i njegovo pomalo čudno ime Yutopia. Inače, uređaj dolazi u kućištu koje je izrađeno od avionskog aluminiuma, dok ga sa prednje strane krasi 5.2-inčni WQHD IPS ekran sa rezolucijom od 2560×1440 piksela, odnosno prikazom od 565 ppi.

Yutopia poseduje i širokougaonu prednju kameru od 8 megapiksela (86 stepeni pokrivenosti), dok je primarna kamera opremljena moćnim Sony Exmor RS IMX230 od 21 megapiksela, sa optičkom stabilizacijom slike i faznim autofokusom. Nije izostao ni dvostruki LED blic, te mogućnost snimanja 4K video materijala.

Sa druge strane, pokretačku snagu ovog uređaja čini osmojezgarni 64-bitni Qualcomm Snapdragon 810 procesor (2.0GHzx4/1.GHZx4) sa Adreno 430 grafikom, 4GB RAM memorije i 32GB interne memorije za skladištenje podataka. Baterija donosi kapacitet od 3.000 mAh, a pored toga uređaj je opremljen i skenerom otisaka prstiju, kao i brojnim drugim najnovijim karakteristikama.

“Yutopia je revolucionarni poizvod koji je ispunjen neodoljivim “Around Yu” uslugama, zbog čega je ovaj smartfon doslovno pet godina ispred bilo kog drugog uređaja” – izjavio je Rahul Sharma, osnivač YU Televenturesa. “Around YU” se sastoji od serije dostupnih usluga, uključujući putovanja, hranu i zabavu, sve skupljeno u jedan prozor radi lakšeg korištenja i poboljšanog iskustva, odnosno na dohvat ruke u formi ličnog asistenta koji korisniku pojednostavljuje i štedi vreme pri prebacivanju između brojnih specijaliziranih aplikacija, tvrde u YU Televenturesu.

Na kraju, ono što takođe deluje iznenađujuće vezano za ovaj indijski pametni telefon, jeste njegova cena. Naime, Youtopia košta samo 350 eura ukoliko ga naruči on-line, što je u odnosu na poznat modele sličnih specifikacija gotovo dva do tri puta jeftinije!
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.