INOVACIJE: Google promenio ime AI četbota Bard u Džemini, pokreće novu aplikaciju i pretplatu

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 20:23

INOVACIJE: Google promenio ime AI četbota Bard u Džemini, pokreće novu aplikaciju i pretplatu

Nova Android aplikacija.

Kompanija Gugl je promenila ime svog četbota Bard koji koristi veštačku inteligenciju (AI) na Džemini (Gemini) i pokrenula novu aplikaciju koja će biti samo za pretplatnike.

Kalifornijska firma je takođe predstavila nove načine na koji potrošači mogu da pristupe ovom AI alatu pošto korisnici sistema Android mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da preuzmu novu namensku Android aplikaciju za Džemini, prenosi Teh kranč.

Korisnici ajfona mogu da koriste Džemini u okviru Guglove aplikacije na operativnom sistemu iOS. Gugl je takođe saopštio da pokreće svoj najmoćniji veliki jezički model (LLM) Džemini ultra (Gemini Ultra). 

Ova usluga će biti plaćena i dostupna od 20 dolara mesečno uz dvomesečnu bespaltnu probnu verziju. 

Firma takođe pokreće novu aplikaciju Džemini advansed (Gemini Advanced) za Android i donosi je u aplikaciji Gugla na iOS.

Džemini advansed će biti dostupan u više od 150 zemalja i teritorija, za sada samo na engleskom, a kasnije će dobiti i svoju japansku i korejsku verziju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.