I Bil Gejts ume da promaši! Priznao pred celim svetom: To je bila jedna od NAJVEĆIH GREŠAKA SVIH VREMENA

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2019, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Bil Gejts ume da promaši! Priznao pred celim svetom: To je bila jedna od NAJVEĆIH GREŠAKA SVIH VREMENA

Sada gorko žali.

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts govorio je na događaju koji je organizovala kompanija Vilidž Global koju podržava i otkrio da je najveća greška koju je ikad napravio bila kad je Guglu dao priliku da pokrene Android, "standardnu platformu koja ne pripada Eplu".

- U svijetu softvera, posebno kada je reč o platformama, to je tržište u kojem pobednik odnosi sve - rekao je Gejts na događaju. - Dakle, znate, najveća greška ikad >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bilo je loše rukovođenje koje je dovelo do toga da Majkrosoft ne bude ono što je android.

- Bilo je prirodno da Majkrosoft u tome pobedi. Postoji prostor za samo jedan operativni sistem koji nije Eplov i koliko to vredi? 400 milijardi koje bi završile kod tvrtke M (Majkrosoft) umesto kod tvrtke G (Gugl).

Gugl je kupio Android Inc. za najmanje 50 miliona dolara te je 2007. najavio novi mobilni sistem koji će omogućiti pristup internetu većem broju ljudi, prenosi Foks Biznis.

Gejst kaže da je dopuštanje Guglu da se dočepa te prilike s Androidom "jedna od najvećih grešaka svih vremena". No, uprkos tome, smatra da je Majkrosoft "vrlo jak".

- Mi smo vodeća kompanija. Da tu nismo pogrešili, bili bismo najveća kompanija. Ali dobro - zaključio je on.

Inače, Bil Gejst druga je najbogatija osoba na svetu (iza Džefa Bezosa, osnivača Amazona), s neto vrednošću 102,9 milijarde dolara prema Forbsu.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Bil Gejts otkrio svoju NAJVEĆU GREŠKU

Izvor: Blic, 24.Jun.2019

Čak i Bil Gejts ima jednu grešku zbog koje se još uvek grize. Osnivač Majkrosofta govorio je na događaju kompanije "Village Global" koju podržava i otkrio da je najveća greška koju je ikad napravio bila kada je Guglu dao priliku da pokrene Android, "standardnu platformu koja ne pripada Eplu",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.