Huawei u oktobru predstavlja tablični računar MediaPad

Izvor: Dzungla.org, 16.Sep.2011, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei u oktobru predstavlja tablični računar MediaPad

KINESKA KOMPANIJA HUAWEI SAOPŠTILA je da će sledećeg meseca predstaviti svoj tablični računar MediaPad, namenjen pre svega tržištu pacifičkog regiona Azije.

Radi se o računaru sa ekranom dijagonale 17,8 cm (7 inča), koji je zasnovan na Googleovom operativnom sistemu Android 3.2 (Honeycomb).
MediaPad ima Qualcommov dvojezgarni procesor na 1,2 GHz, LCD ekran rezolucije 1280 x 800 piksela sposoban da reprodukuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << video visoke definicije (1080p), podršku za Wi-Fi povezivanje po standardu 802.11 b/g/n i Bluetooth. Računar ima ugrađenu memoriju kapaciteta 4 GB koja se uz pomoć memorijskih kartica može proširiti do 32 GB. Od priključaka tu su HDMI, microUSB 2.0, utičnica za memorijske kartice u formatu microSD i microSDHC i 3,5-milimetarski priključak za slušalice. Računar ima dve kamere, zadnju rezolucije 5 megapiksela i prednju rezolucije 1,3 megapiksela (koja služi za video pozive), kao i bateriju kapaciteta 4100 mAh koja omogućava do šest sati rada. Debljina računara iznosi 10,5 milimetara a težina 390 grama.
Kineska kompanija Huawei do sada je uglavnom bila poznata po telekomunikacionoj opremi, ali od prošle godine učestvuje i na tržištu tabličnih računara. Kompanija je prošle godine predstavila tablični računar Ideos S7, koji kao operativni sistem koristi Android 2.1, a u SAD i nekim drugim zemljama prodaje se po ceni između 300 i 400 USD.
Što se tiče modela MediaPad, predstavnici Huaweia nisu saopštili cenu po kojoj će se prodavati. Kompanija je ranije saopštila da će MediaPad, osim u Kini, u trećem tromesečju ove godine početi da se prodaje i u Severnoj i Južnoj Americi, pacifičkom regionu Azije i nekim evropskim zemljama.
( Izvor: Mikro )

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.