Huawei telefoni ostaju bez Google usluga (uključujući Play Store)!

Izvor: SaznajNovo.com, 20.Maj.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei telefoni ostaju bez Google usluga (uključujući Play Store)!

Prošli vikend USA je dodala Huawei na svoju crnu „Entitiy“ listu, što znači da USA kompanije više neće moći da sarađuju sa Huawei kompanijom bez odobrenja vlasti. Kako mnogi mediji navode, Google više neće sarađivati sa ovom kompanijom, što znači da budući Huawei i Honor telefoni neće imati Google usluge.
Google će prestati da snabdeva Huawei kompaniju sa hardverom i softverom, izuzev proizvoda koji imaju licencu otvorenog koda. U prevodu to znači da će Huawei moći >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << koristiti Android sistem (AOSP), ali će većina Google servisa biti nedostupna – Play Store, Gmail, Youtube… i sve ostalo što je zatvorenog koda a vezano je za Play Services frejmvork.
Google je ovog jutra na svom Android Twitter nalogu izjavio da će trenutni vlasnici Huawei i Honor uređaja i dalje dobijati ažuriranja od Google-a za njihove servise, kao i Play Protect zaštitu:
For Huawei users' questions regarding our steps to comply w/ the recent US government actions: We assure you while we are complying with all US gov't requirements, services like Google Play & security from Google Play Protect will keep functioning on your existing Huawei device.
— Android (@Android) May 20, 2019

Povrh svega, Intel, Qualcomm i Broadcom su takođe najavili da odustaju od saradnje sa Huawei kompanijom. To znači da neće snebdevati Huawei sa njihovim procesorima i modemima. Da li je ovo pogodilo Huawei? I nije jer oni svakako imaju svoju Kirin seriju procesora čiji se dolovi ne proizvode u USA. Da li će ovo uticati na brend kompanije? Svakako da hoće, vreme će pokazati koliko zapravo.
Link do članka - Huawei telefoni ostaju bez Google usluga (uključujući Play Store)!

Nastavak na SaznajNovo.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.