Huawei spreman da zameni Android sa Ark OS! (SLIKE)

Izvor: SaznajNovo.com, 01.Jun.2019, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei spreman da zameni Android sa Ark OS! (SLIKE)

Nakon što je USA dodala Huawei na crnu listu, i time im onemogućila saradnju sa američkim kompanijama (među kojima je i Google), Huawei se okrenuo alternativama.
Kako mediji prenose, registrovali su patent pod nazivom „Hongmeng OS„. Takođe, 24. maja registrovali su trademark „HUAWEI ARK OS„, „HUAWEI ARK„, „ARK„, i „ARK OS„, pa iz toga možemo zaključiti kako će se novi OS zvati.
Huawei je, navodno, počeo razmišljati o kreiranju sopstvenog sistema >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << još 2015. godina, a januara prošle godine su počeli i da rade na njemu. Ne zna se mnogo o novom sistemu ali su se pojavile slike interfejsa na internetu.
Ono što možemo sa sigurnošću reći to je da će imati EMUI skin koji je već dobro poznat postojaćim korisnicima Huawei telefona.
Photo: techdator
Pored toga, pošto ne smeju koristiti Play Store, Huawei razvija svoju prodavnicu aplikacija pod nazivom „AppGallery„. Dobra strana svega je što će Ark OS moći da pokrene gotovo sve Android aplikacije. Pored svega toga, funkcionisaće na telefonima, tablet računarima i pametnim uređajima.
Novi Huawei Ark OS će biti dostupan u Kini krajem ove godine, a na globalnom nivou 2020. godine.
Inače, Microsoft je takođe prekinuo poslovanje sa Huawei, ali će postojaći računari dobijati i dalje Windows ažuriranja.
Link do članka - Huawei spreman da zameni Android sa Ark OS! (SLIKE)

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.