Huawei dobio NOVU DOZVOLU za Android i komponente, ALI…

Izvor: Mondo, 19.Avg.2019, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei dobio NOVU DOZVOLU za Android i komponente, ALI…

Odlaže se zabrana Huawei kompaniji na kupovine u SAD za još 90 dana, što znači da je obezbeđena i licenca za Android, ali i dalje - na tri meseca!

Američki ministar trgovine Vilbur Ros izjavio je 19. avgusta, na da kad je istekla prethodna tromesečna dozvola kompaniji Huawei, da će američka vlada produžiti kineskoj kompaniji privremenu licencu za još 90 dana, što će joj omogućiti kupovinu delova od američkih proizvođača kako bi mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da servisira postojeće kupce.

Pročitajte i ovo: Tramp i dalje po starom, Huawei je pretnja Americi

"Grejs period" za Huawei se produžava uprkos tome što je gotovo čak 50 njegovih filijala dodato na "ekonomsku crnu listu" SAD-a, navodi agencija Rojters. "Privremena opšta licenca" za Huawei, koja ističe danas, biće produžena za 90 dana, rekao je Ros za Fox Business Network. Takođe je naveo da je 46 filijala Huawei kompanije pridodato na takozvanu "crnu listu entiteta", što znači da je trenutno više od 100 entiteta tog giganta obuhvaćeno ograničenjima.

Cilj najnovijeg produženja je, kako je naveo Ros, da se pomogne američkim klijentima, od kojih mnogi upravljaju mrežama u ruralnim delovima SAD. "Dajemo im malo više vremena da se osamostale", rekao je Ros.

Od 70 milijardi dolara koliko je Huawei potrošio na kupovinu komponenti u 2018. godini, oko 11 milijardi dolara otišlo je u ruke američkih kompanija, među kojima su i Qualcomm, Intel i Micron, navodi Rojters.

Huawei je u međuvremenu predstavio svoj HarmonyOS i Google Maps zamenu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.