Hrvatski pametni telefon u prodaji

Izvor: Southeast European Times, 31.Jul.2013, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski pametni telefon u prodaji

Hrvatski mobilni telefon ima Android platformu i košta 66 evra. Takođe u poslovnim vestima: struja u Bugarskoj pojeftiniće za pet odsto.

31/07/2013

Prvi pametni telefoni proizveden u Hrvatskojpojavio se na tržištu. Forcebook Ultraphone 40, koji je napravila hrvatska firma HG Spot Informatika, koristi Android operativni sistem i prodaje se po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 66 evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times <<

***

MMF je aktivirao tranšu međunarodnog paketa pomoćiGrčkoju vrednosti od 1,7 milijardi evra nakon što su njegovi eksperti završili proveru rezultata te zemlje. EU je odobrila aktivaciju 3,9 milijardi evra iz fonda za pomoć evrozone i posebnog programa centralne banke, koji predviđa otkup grčkih obveznica.

***

Albanija će angažovati međunarodnu revizorsku kuću da bi utvrdila razmere rupe u budžetu te zemlje, izjavio je novoizabrani premijer Edi Rama. On je to rekao na sastanku sa predstavnicima banaka, na kome je obelodanjeno osnivanje Nacionalnog ekonomskog saveta.

***

Cene električne energije za domaćinstva u Bugarskoj biće smanjene za u proseku pet odsto, počev od 1. avgusta, saopštio je albanski energetski regulator. Taj potez kritikovali su neki privrednici, koji su upozorili da bi sniženje cene moglo da pogorša stanje proizvođača i distributera električne energije.

***

MakedonijaiBugarskatrebalo bi da dodatno razviju ekonomske veze, izjavili su bugarski premijer Plamen Orešarski i njegov makedonski kolega Nikola Grueski na sastanku u bugarskom gradu Ćustendilu. Dvojica lidera ukazala su na potencijal za saradnju u trgovini i razvoju infrastrukture.

***

Nemački proizvođač softvera SAP saopštio je da planira da otvori inovacioni centar u Istanbulu. Investicija vredna 20 miliona evra biće prvo ulaganje neke globalne softverske kompanije uTursku.

***

Srpskavlada potpisala je ugovor sa nemačkom grupom Grammer o otvaranju nove fabrike u Aleksincu. Fabrika će biti sagrađena do kraja 2014. i zapošljavaće 520 ljudi. Grammer proizvodi naslone za sedišta koja se koriste u automobilima marke Audi, BMW i Fijat.

(Razni izvori -- 24.7.2013-31.7.2013.)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.