Izvor: Mondo, 19.Mar.2018, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade Android aplikacija prestaće da rade

Od nove verzije Android P sistema prestaće da rade starije aplikacije, koje nisu ažurirane još od pre Android Jelly Bean verzije.

Nakon što je Apple ograničio programere da moraju da primene nova pravila ili će ima aplikacije ostati bez podrške za iOS 11 istu stvar čini i Google, ali za Android P.

Android P je dobio prvu razvoju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << verziju i programeri su otkrili da će aplikacije koje nisu dugo ažurirane na tom sistemu imati problema tokom rada ili još gore - neće raditi uopšte! Poslednja podržana API verzija u Android P operativnom sistemu je 17, što predstavlja aplikacije pisane za Android 4.2 Jelly Bean i novije. Sve aplikacije koje su starije i nisu od tada ažurirane dobiće poruku na Android P operativnom sistemu:

Ova aplikacija je napravljena za stariju verziju Androida i možda neće raditi dobro. Pokušajte da je ažurirate ili se obratite programeru“.

Android P neće skoro u Srbiju, tek pred kraj godine!

Ova poruka u početku neće sprečavati aplikacije da se pokrenu, ali će ih kasnije blokirati, navodi GSMArena sajt, uz napomenu da Google ovaj program najavljuje već neko vreme.

Ukoliko programeri ne ažuriraju svoje aplikacije do pojave Android P operativnog sistema, one bi mogle da prestanu da rade na tom sistemu zauvek. U pitanju je broj aplikacija koji se meri hiljadama, a nema preciznih podataka o tačnom broju.

Apple je uradio isto. Korisnici su se navikli. Mnoge aplikacije su zauvek nestale, a u iOS slučaju bilo je ugroženo do 200.000 aplikacija. Šta će biti s Android aplikacijama - videćemo!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.