Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2015, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl želi da pravi svoje čipove za telefone

Gugl je u razgovorima s više proizvođača mikroprocesora o izradi čipova prema sopstvenom dizajnu i potpuno namenjenih njegovom operativnom sistemu Android.

Informaciju je objavio veb sajt Information koji se oslanja na interne izvore.

Gugl, čipovima prema sopstvenom dizajnu, najverovatnije želi da smanji tehničku fragmentaciju koja trenutno postoji u segmentu smartfona koji funkcionišu pod operativnim sistemom Android.

Razlog je, kako je objašnjeno, što ta tehnička fragmentacija sve više sprečava inovacije i konkurentnost Androida na tržištu.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Google želi "svoje" čipove za Android telefone

Izvor: B92, 08.Nov.2015

Google pregovara sa više proizvođača mikroprocesora o izradi čipova prema sopstvenom dizajnu i potpuno namenjenih njegovom operativnom sistemu Android...Google na taj način želi da smanji tehničku fragmentaciju koja trenutno postoji u segmentu smartfona koji funkcionišu pod operativnim sistemom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.