Gradi se rvačka akademija u Kanjiži vredna 2,9 miliona evra

Izvor: 011vodič.com, 05.Okt.2019, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi se rvačka akademija u Kanjiži vredna 2,9 miliona evra

Rvanje je jedan od naših najtrofejnijih sportova. Poslednjih godina se rvači gotovo sa svakog takmičenja vraćaju sa barem jednom medaljom, a ovaj rezultat bi narednih godina mogao da bude još bolji.
Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. Pokrećemo novu mobilnu aplikaciju, koja je već dostupna za Android. Uskoro će moći da se skine i za IOS. Više informacija možete pronaći na sajtu naše kladionice, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << kao i na Jutjub kanalu.
Kako prenosi Sportski žurnal, U Kanjiži se gradi rvačka akademija. O čemu se radi, pobliže je objasnio Zoltan Balint, predsednik Skupštine Rvačkog saveza Srbije.
Finansijer izgradnje velikog objekta je mađarska Vlada i vrednost projekta iznosi 2,9 miliona evra i toliko će naši susedi da ulože – rekao je Balint i dodao:
Objekat je površine 2.800 kvadratnih metara, hala je 800 kavdrata, teretana od 100, biće i bazen, sauna, u stvari, svi prateći objekti. U sklopu objekta biće 50 ležajeva i restoran.
Balint je nastavio:
Sve je usklađeno sa strategijom razvoja vojvođanskog i srpskog rvanja. Akademija će imati 30 polaznika, uzrasta od 14 do 20 godina, a 70 odsto biće ih iz Vojvodine, ostatak iz ostalih delova Srbije. Odluku o tome ko će da bude polaznik Akademije doneće stručna komisija Fondacije „Kozma Ištva“ iz Mađarske, a stručni rad će voditi centralni stručni štab Fondacije. Ovakav objekat se gradi i u Mađarskoj i u Slovačkoj.
Od 20:45 igraju Đenova – Milan, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 2.55.
Za članove akademije će sve da bude besplatno.
Oni će da idu u škole, imaće sve besplatno, od smeštaja i ishrane, do prevoza i škole. Naravno, imaće i vrhunski stručni rad. Moram da napomenem, da ne stvaramo ekipu, već podižemo kvalitet rvača i radimo za budućnost ovog trofejnog sporta. Oni će da učestvuju na takmičenjima, kao što su to radili i pre postojanja Akademije – istakao je Balint i dodao:
Radiće dvojica trenera profesionalca, imaćemo i trojicu nastavnika, a biće multifunkcionalno i da drugi koriste uslove koje Akademija može da pruži.


The post Gradi se rvačka akademija u Kanjiži vredna 2,9 miliona evra appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.