Google radi na sopstvenoj konzoli?

Izvor: B92, 28.Jun.2013, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google radi na sopstvenoj konzoli?

Sony PlayStation 4, Microsoft Xbox One i Nintento Wii uskoro mogo da očekuju još konkurencije ukoliko su tačne glasine da Google radi na konzoli baziranoj na Androidu.

Ova glasina pojavila se iste nedelje kada je u prodaju puštena Ouya, konzola koja radi na verziji Androida i prodaje se po ceni od 99 dolara.

Ukoliko su navodi Wall Street Journala tačni, i Google zaista radi na sopstvenoj konzoli, kompanija bi dosta toga mogla da sazna od korisnika Ouye, a takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi mu na raspolaganju od prvog dana bilo 100.000 Android igrica u Play Storeu.

Poređenja radi, PlayStation 3 trenutno ima svega 800 dostupnih igrica. I iako su u pitanju ozbiljnije i znatno skuplje igre od prosečne Android igrice, Google bi mogao da računa na to da će mnogi s vremena na vreme želeti da odigraju neopterećujuću igricu na svom televizoru.

Sudeći po izvorima lista, Google takođe radi i na digitalnom satu na Androidu.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sony spustio cenu za PS4 zbog Xbox One-a

Izvor: ITsvet.com, 29.Jun.2013, 16:02

Više izvora je potvrdilo da je Sony planirao da PlayStation 4 konzolu na tržištu prodaje po ceni od $500 kolika je i cena Xbox One konzole kompanije Microsoft. Međutim, u mesecima koji su prethodili E3 događaju, ova kompanija je odbacila planove da uključi PlayStation Eye kameru sa svakom jedinicom,...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.