Google patentirao Connected Flight režim za Android

Izvor: Piplmetar.rs, 17.Jul.2023, 05:30

Google patentirao Connected Flight režim za Android

Režim rada u avionu je funkcija napravljena za, kako mu ime kaže – rad telefona u avionu. Nažalost, ovu funkciju je uvek bilo potrebno ručno uključiti ili isključiti u podešavanjima. Deluje da Google sada radi na novoj funkciji Connected Flight koja će to sada raditi umesto vas.
Novi patent koji je Google podneo odnosi se na funkciju pod nazivom „Connect Flight Mode“, koja bi trebalo da radi za telefone, tablete i laptopove. Prema patentu deluje da ova funkcija može da detektuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << kada ste u avionu. Ako se aktivira, automatski će uključiti režim rada u avionu za vas i vratiti ga u normalan režim kada otkrije da ste ponovo na zemlji.
Aktivni Wi-Fi i Bluetooth tokom leta Ako ste mislili da je ovo jedina stvar koju radi Connected Flight, prevarili ste se. Ova unapređena funkcija podržava Wi-Fi i Bluetooth veze, tako da možete da nastavite da budete povezani tokom leta. Za razliku od nje, klasični režim rada u avionu isključuje ovo zajedno sa mobilnom mrežom. U patentu se pominje da će ova funkcija konfigurisati Wi-Fi podešavanja tako da odgovaraju specifičnoj vrsti veze koju avion prihvata. Međutim, on takođe može prekinuti vezu sa mrežom ako otkrije da vam je baterija slaba ili da je kvalitet mreže loš.

Wipo
Pored toga, Connected Flight Mode će omogućiti da konfigurišete Wi-Fi podešavanja kako tokom leta ne biste trošili previše podataka. Na primer, isključivanje stvari kao što su automatske rezervne kopije, osvežavanje aplikacija u pozadini i ažuriranja se isključuju kada se ovaj režim aktivira.
Ako se pitate kako sve ovo funkcioniše, telefon bi mogao da detektuje stvari kao što je promena pritiska, ultrazvučni signali, Wi-Fi signal aviona i vaša aktivnost rezervacije.
Pošto je ovo samo patent, nema garancije da će ova funkcija ikada biti implementirana, ali deluje da Google želi da i tokom leta ostanete povezani. Google i mnoge druge kompanije stalno podnose patente i samo mali procenat njih zaista ugleda svetlost dana. Sa druge strane, ako Google pokrene Connected Flight Mode, to bi mogla biti prilično zgodna funkcija.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.