Google osvežio aplikaciju Vesti i vreme nakon 2 godine !

Izvor: Baguje.com, 27.Avg.2014, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google osvežio aplikaciju Vesti i vreme nakon 2 godine !

 
Za ovu aplikaciju su sigurno svi Android korisnici znali, jer je bila standardna u svim Android telefonima već dugo vremena. Međutim, Google kao da je zaboravio na nju, sve manje korisnika je koristilo i sada odjednom stiže nova verzija, 2.0, koja donosi kako vizuelna tako i tehnička poboljšanja a i novu ikonicu :)
Takođe što treba istaći je da je aplikacija od juče na Google Play prodavnici, tako da i korisnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << koji je nemaju instaliranu mogu da je preuzmu, a link za preuzimanje se nalazi na dnu ovog teksta.
Prvo što se primeti kada se otvori aplikacija je nov dizajn koji je mnogo osvežen i u skladu je sa dizajnom većine ostalih aplikacija koje Google pravi. Na prvoj stranici imate vremensku prognozu za odabrani grad ili za mesto u kome se trenutno nalazite. Klikom na prognozu, dobijate detaljnu prognozu za trenutni dan po satima. Odmah ispod vremenske prognoze se nalazi sekcija za najvažnije vesti koje se povlače sa Google vesti.
Vesti su podeljene u nekoliko osnovnih kategorija kao što su “Naslovi” (glavne vesti),  Sport, Nauka i tehnika, Zabava, Svet, Srbija, Poslovne vesti i Zdravlje, a vi imate mogućnost da uklonite neke kategorije ukoliko vas ne zanimaju. Takođe, imate mogućnost dodavanja praćenja vesti za određenu temu, pa tako recimo možete da dodate temu “Đoković” i pratite šta to naš teniser radi po takmičenjima.
Google News indeksira veoma velik broj sajtova sa kojih povlači vesti, a samo neki od njih su: B92, Blic, Danas, Kurir, Večernje novosti, RTV, Press, RTCG, Politika, Telegraf, Svet Plus, Pobjeda, Glas Srpske, S Media i mnoge druge.
Za kraj, aplikacija Vesti i vreme je besplatna i možete da je preuzmete sa Google Play prodavnice.
com.google.android.apps.genie.geniewidget (Playboard) | com.google.android.apps.genie.geniewidget (Play Store)

Post "Google osvežio aplikaciju Vesti i vreme nakon 2 godine !" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 27. 08. 2014.
Kategorije: Android, Mobilni, Vesti | Tagovi: vreme, vremenska prognoza

Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.