Google Photos planira ručno tagovanje fotografija

Izvor: B92, 05.Jul.2019, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google Photos planira ručno tagovanje fotografija

Google Photos planira ručno tagovanje osoba na fotografijama, tako da će korisnici moći da obeležavaju ona lica koja sistem ne bude prepoznavao.

Pored toga će neke od opcija koje su do sada bile dostupne samo za web stići i na mobilne uređaje, pa će korisnici uskoro moći da traže samo one fotografije koje su nedavno otpremljene na platformu, da na Android uređajima edituju podatke o vremenu fotografisanja, te brišu fotografije direktno iz albuma.

Korisnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove funkcije već neko vreme koriste u okviru web i iOS aplikacije, pa bi funkcije uskoro trebalo da stignu i do Android korisnika, prenosi PC Press.

Još uvek nije poznato kada će nove opcije stići na Google Photos, a korisnici već traže nove, poput dodavanja mape, automatskog uklanjanja duplih fotografija, te prikazivanja opisa fotografija kada se otvore u slide show formatu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.