Glasovna pretraga na mobilnim telefonima i na srpskom

Izvor: Vesti-online.com, 17.Avg.2012, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glasovna pretraga na mobilnim telefonima i na srpskom

Aplikacija kompanije Gugl, Vojs Srč, od danas ima podršku i za srpski jezik, za korisnike uređaja sa Android operativnim sistemom. Ovo znači da se sada internet može još brže i jednostavnije pretraživati i dok ste u pokretu.

Glasovna pretraga na srpskom za korisnike mobilnih sa Android OS

Kako je objavljeno na Guglovom zvaničnom blogu, Gugl pretraživač na mobilnim uređajima sa Android operativnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sistemom sada ima glasovnu podršku i za srpski jezik.

 

Pored srpskog jezika gugl "vojs serč" je dobio podršku na još 12 jezika: mađarski, bugarski, rumunski, slovački, novreški, švedski, finski, islandski, portugalski, baskijski, katalonski, galicijski. Ovim je broj potencijalnih korisnika uvećan za novih 100 miliona.

 

Ono što je dodatna karakteristika ovog programa je da što ga više ljudi koristi, to on postaje precizniji.

 

Do sada, Vojs Srč je podržavao 29 jezika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.