Flash za Android tablete za par nedelja

Izvor: B92, 24.Feb.2011, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Flash za Android tablete za par nedelja

Kompanija Adobe objavila je da će tablet računari zasnovani na operativnom sistemu Android u verziji namenjenoj upravo toj vrsti uređaja, dobiti podršku za Flash kroz par nedelja.

Verzija 3.0 nazvanaHoneycomb ), prva verzija Androida optimizovana za tablet računare, znatiželjno se očekuje. Motorola Xoom koja će se u prodaji pojaviti od danas, prvi je koji će koristiti taj softver.Međutim, nedavno je objavljeno da u početku neće biti podrške za Flash.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
„Potrošači očigledno traže podršku za Flas na tabletima i dobra vest je da neće morati još dugo da je čekaju. Svesni smo da će se u 2011. pojaviti preko 50 tableta koje nude potpun doživljaj weba (uključujući podršku za Flash), a korisnici Xooma prvi će među njima uživati u toj privilegiji", piše u saopštenju kompanije Adobe.

Adobei poručuje da će verzija 10.2 njenog Flash plejera biti ponuđena za preuzimanje s mreže ili kao već instalirana na nekim tabletima koji će se pojaviti kasnije 2011.

Ovo saopštenje je, po svoj prilici, objavljeno i kao odgovor pojedinim kritičarima koji su rekli da će mnogi odložiti kupovinu Xooma zbog nedostajućeg Flasha. Upravo podrška za Flash smatra se glavnom prednošću konkurenata iPadu.

Adobe očekuje da će se Flash do kraja ove godine, prema najnovijim procenama za 2011. godinu, instalirati na preko 132 miliona uređaja.

Izvor: Mikro

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.