Eee Pad Transformer stiže na tržište

Izvor: B92, 24.Mar.2011, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eee Pad Transformer stiže na tržište

Kompanija Asustek Computer najavila je da će krajem nedelje početi da prodaje svoj prvi tablet računar sa operativnim sistemom Android verzije 3.0 i odvojivom tastaturom sa integrisanom rezervnom baterijom.

Tablet računar Eee Pad Transformer sa ekranom od 10,1 inč moći će od petka da se kupi u Asustekovoj prodavnici na Tajvanu. Ostatak sveta će ga ugledati u maloprodaji nešto kasnije.

Ovaj tablet pretvara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pretvara u prenosivi računar jednostavnim povezivanjem s odvojivom tastaturom. Tastatura će produžiti i njegovu radnu autonomiju, zahvaljujući ugrađenoj rezervnoj bateriji koja duplira kapacitet i omogućava 16 sati rada.

Eee Pad Transformer će se isporučivati sa 16 ili 32 GB skladišnog prostora, dva USB 2.0 priključka i čitačem microSD kartica . Srce sistema čini Nvidijin dvojezgarni procesor Tegra 2. Cena novog računara kretaće se od 400 do 700 dolara, u zavisnosti od konfiguracije.

Asustek je ovaj i još tri tablet računara najavio početkom godine na Sajmu potrošačke elektronike (CES) održanom u Las Vegasu.

Prema navodima kompanije DisplaySearch, koja se bavi istraživanjem tržišta, ove godine u svetu će se prodati oko 56 miliona tableta, što je rast od 200% u odnosu na prethodnu godinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.