Dva nova mini Androida

Izvor: B92, 06.Maj.2011, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva nova mini Androida

Xperia porodica telefona dobila je dva nova pojačanja - Xperia mini i Xperia mini pro modele, koji će se na tržištu pojaviti u trećem kvartalu ove godine.

Radi se o Android uređajima sa procesorom od 1GHz, kamerom od 5 megapiksela sa mogućnošću snimanja HD video materjala rezolucije 720p i 3-inčnim kapacitivnim ekranom, rezolucije 320x480 piksela.

Što se platforme tiče, radi se o Androidu u verziji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2.3, a iz Sony Ericssona posebno ističu integraciju ovih uređaja sa Facebookom.

Xperia mini je, prema navodima iz ove kompanije, najmanji Android smartfon, dimenzija 88x52x16mm, težak 94 grama, dok je mini pro varijanta za one koji žele punu qwerty tastaturu na svom uređaju.

Xperia mini pro, osim veće mase i dimenzija, ima i za oko sat vremena duže trajanje baterije od Xperie mini, 5 sati i 40 minuta razgovora ili korišćenja GPRS-a, a dolazi sa Office Suite paketom i McAfee antivirusnim softverom,

Direktor marketinga kompanije Sony Ericsson, Stiv Voker kaže, da su novi modeli namenjeni onima koji "žele da koriste sve pogodnosti Androida i Sonyja u lepo dizajniranom i kompaktnom obliku, lakom za košćenje”, a da su, oslanjajući se na uspeh prvobitne mini serije, želeli da pruže korisnicima veću mogućnost izbora.

Kompletnu specifikaciju uređaja možete videti na zvaničnom sajtu, a cena za sada nije poznata.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dva nova mini Androida

Izvor: medio.rs, 06.Maj.2011

Xperia porodica telefona dobila je dva nova pojačanja - Xperia mini i Xperia mini pro modele, koji će se na tržištu pojaviti u trećem kvartalu ove godine.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.