Deset Intel tableta na Computexu

Izvor: B92, 18.Maj.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset Intel tableta na Computexu

Sajam Computex, koji se odžava od 31. maja do 4. juna, biće mesto na kome će mnogi proizvođači predstaviti svoje uređaje.

Intel najavljuje predstavljanje najmanje deset tablet računara na ovom sajmu i još dvadeset i pet do kraja ove godine. Radi se o uređajima na Meego i Android platformi, ali i tabletima na Windowsu, koji će se na tržištu pojaviti ove godine.

Iako ARM čipovi dominiraju na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tržištu tableta, iz Intela se nadaju da će se njihova nova generacija čipova specijalno dizajniranih za tablete, izboriti za svoje mesto.

Generalni direktor Intela, Pol Otelini, rekao je da bitka na tablet tržištu još uvek traje.

"Trka nije ni blizu kraja. Niko ne zna koliko je ovo tržište", rekao je Otelini.

Osim toga, Intel radi i na čipu za smartfone, Medfield, ali bi telefoni na njemu mogli da se pojave tek naredne godine.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deset Intel tableta na Computexu

Izvor: medio.rs, 18.Maj.2011

Sajam Computex, koji se odžava od 31. maja do 4. juna, biće mesto na kome će mnogi proizvođači predstaviti svoje uređaje.

Nastavak na medio.rs...

Intel najavljuje nove tablete

Izvor: ITsvet.com, 19.Maj.2011, 14:55

Intel je obelodanio planove za predstavljanje više od 10 tablet personalnih računara koji će koristiti čipove ove kompanije i koji će biti prikazani na tajvanskom računarskom događaju kasnije ovog meseca. Kompanija Intel traži načine kako da se probije u segment mobilnih uređaja u kojem su...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.