Dark mode uskoro na još jednoj aplikaciji za Android i iOS

Izvor: B92, 02.Okt.2020, 16:45

Dark mode uskoro na još jednoj aplikaciji za Android i iOS

Početkom prošlog meseca, mogli smo da primetimo da Google radi na dark mode-u za Android.

Kada bude dostupna, u podešavanjima će postojati novi "Appereance" meni, sa tri standardne opcije – Light tema, Dark tema i Default tema.

Google naglašava da će osnovni izgled moći da se podesi nezavisno od moda navigacije.

Tamna tema na Google Maps započinje tako što polje za pretragu i donja traka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poprimaju sivu nijansu koja je standardna za nezavisne aplikacije. Gore je bela ikona mikrofona, dok se pastelnija nijansa plave boje koristi za označavanje taba koji trenutno gledate.

Razni dugmići na vrhu mape imaju nešto tamniju nijansu sive boje, navodi PC Press.

Pozadina, to jest, osnova karte/mape ima najtamniju nijansu, dok ulice koriste svetliju sivu. Tekst je još svetliji i prilično čitljiv.

Sve u svemu, ovo je dobra tamna tema za Google Maps.

Trenutno postoji pregršt izveštaja o korisnicima na Androidu 10 i Androidu 11 koji su tokom proteklog dana dobili ovaj novi izgled, a i jedni i drugi koriste 10.51.1 verziju Google mapa.

Kada ova nova funkcija bude u potpunosti dostupna, biće takođe dostupna i za iOS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.