DR GOOGLE: Nova opcija omogućiće vam da precizno sebi postavite dijagnozu

Izvor: Telegraf.rs, 21.Jun.2016, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DR GOOGLE: Nova opcija omogućiće vam da precizno sebi postavite dijagnozu

Google je rešio da svojim korisnicima olakša postavljanje dijagnoza različitih bolesti na osnovu simptoma, ali istovremeno napominju da to nije zamena za konsultacije sa lekarima.

Čak jedan odsto svih pretraga na ovom pretraživaču povezano je sa simptomima bolesti, pa će Google u saradnji sa organizacijama Mayo Clinic i Harvard Medical School predstaviti opciju koja će omogućiti preciznije prikazivanje rezultata prilikom pretraživanja simptoma bolesti.

Ova opcija će >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << biti dostupna na Android i iOS mobilnim uređajima, a na temelju upisanih simptoma u pretraživaču će se prikazati lista svih potencijalnih problema, odnosno medicinske i stručne informacije bazirane na istim ili sličnim simptomima.

Treba napomenuti kako će, barem na početku, opcija postavljanja dijagnoze biti dostupna samo na Googleovim aplikacijama na engleskom jeziku, ali se nadamo da će u budućnosti biti dostupna i na srpskom jeziku.

Iz Google-a za kraj napominju da je njihova opcija namenjena samo boljem informisanju ljudi.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.