Chrome smanjuje potrošnju interneta

Izvor: ITsvet.com, 17.Jan.2014, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chrome smanjuje potrošnju interneta

Google je dodao novu karakteristiku njihovom Chrome mobilnom pretraživaču koja ima mogućnost smanjenja interneta do 50 odsto, što samim tim smanjuje protok interneta i troškove za naplatu dodatno utrošenih podataka. Ova karakteristika, koja upravlja propusnim opsegom i koja je zadužena za kompresovanje podataka, biće dostupna u okviru Chrome za Android i iOS, naglasio je Matt Welsh, jedan od Google-ovih softverskih inženjera na blogu ove kompanije. Chrome će imati podešavanje koje nosi naziv „Bandwidth Management“ uz mogućnost prelaska na „Reduce Data Usage“.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Novi Google Chrome smanjuje potrošnju interneta za 50 odsto

Izvor: Telegraf.rs, 17.Jan.2014

Novi update koji će smanjiti potrošnju podataka pojaviće se u narednih nekoliko dana i biće dostupan i za Android i za iOS

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.