Izvor: Mondo, 14.Jul.2015, 12:02 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Bezobrazluk: Google želi vaše slike po svaku cenu!
Google Photos sakuplja vaše fotografije čak i nakon što uklonite Android aplikaciju.
Foto: Google/MONDO portal. Google Photos.
Ako niste preterano oduševljeni Google Photos servisom, i odlučili ste da ipak to nije za vas, isključite bekapovanje fotografija na Android telefonu u okviru Google settings menija, inače će telefon nastaviti da šalje nove fotografije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ovo je otkrio novinar Nashville Business Journal-a David A. Arnott kada je video da su se porodične fotografije pojavile na Google Photos servisu iako je prethodno izbrisao fotografije i uklonio aplikaciju sa telefona.
Umesto da koristi svoj sopstveni meni za podešavanje bekapovanja, Google Photos koristi Google settings meni na Android uređaju. Ako odaberete da se fotografije automatski šalju na cloud kada instalirate aplikaciju, ova podešavanja će ostati čak i nakon uklanjanja aplikacije sa telefona. Da biste isključili Google Photo Backup, promenite podešavanja u Google meniju na telefonu.
Aravind Krishnaswamy, inženjer iz Google-a nas uverava da je korišćenje aplikacije apsolutno sigurno. Ipak, Arnott se šokirao kada je otkrio da je servis koji ne koristi nastavio da prikuplja fotografije bez njegovog znanja, Google mu je odgovorio da backup servis zapravo radi kako i treba, prenosi The Verge.
Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.
Google Photos sakuplja vaše fotografije sa telefona, čak i kada deinstalirate aplikaciju
Izvor: Informacija.rs, 15.Jul.2015, 01:13
Urednik Nashville Business Journala Dejvid Ejrnot otkrio je nešto zanimljivo - aplikacija Google Photos šalje Googleovim serverima fotografije sa Android telefona čak i kada se deinstalira sa uređaja. On je na video snimku koji je objavio pokazao kako se i nakon deinstalacije aplikacije Google Photos...








