Besplatni pozivi stigli u WhatsApp!

Izvor: Mondo, 31.Mar.2015, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni pozivi stigli u WhatsApp!

Aplikacija WhatsApp omogućila besplatne pozive preko interneta svim Android korisnicima.

WhatsApp je (konačno, nakon nedelja i nedelja nagađanja o tome) Android korisnicima omogućio besplatno pozivanje svih kontakata preko interneta. Aplikacija je u postojeći interfejs integrisala ikonicu slušalice s plus oznakom i velikih dizajnerskih promena u samoj aplikaciji nema. Evo najvažnijih stvari koje donose WhatsApp >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pozivi.

Kako da omogućite WhatsApp pozive?

- Preuzmite poslednju aktuelnu WhatsApp Android verziju 2.12.5 iz Play Stora

- Neka vas neko ko već ima aktivno pozivanje pozove ili

- Preuzmite APK fajl direktno sa WhatsApp sajta.

Da li su WhatsApp pozivi besplatni?

- Da, ako se obavljaju preko interneta, ne ako se obavljaju preko mreže (to je i dosad bila mogućnost i ti se pozivi regularno naplaćuju).

Kakav je kvalitet poziva?

- Naravno, zavisi od kvaliteta interneta koji koristite. Testirali smo pozive preko Wi-Fi mreže u redakciji i sve je bilo OK, kao i pozivi preko 3G mreže. Nismo čuli odjek tokom razgovora, ali je primetno kašnjenje glasa od sekunde ili dve.

Kako se poziva?

- Kliknite na ikonicu slušalice s plusom, odaberite kontakt koji želite da pozovete i kliknite ili idite u karticu Pozivi i odaberite kontakte koje ste već zvali ili neki novi.

Da li WhatsApp blokira telefon tokom poziva?

- Test smo uradili na telefonima Sony Xperia Z3 compact, LG G3 (16/2 GB) i sve je radilo kako treba, nije bilo zapucavanja niti blokiranja telefona.

Kome je pozivanje dostupno?

- Svim Android 2.1 korisnicima i onima koji imaju noviju verziju sistema (nismo testirali starije verzije od Jelly Beana i Lollipopa, ali tako stoji na sajtu), koji imaju aktuelan WhatsApp. Za nekoliko nedelja biće omogućeno pozivanje i iOS korisnicima, a za Windows Phone još uvek nemom informaciju o dostupnosti.

Koje su još WhatsApp pojedinosti?

- Aplikacija vas neće prekidati dok pišete poruku i dolazni poziv će se prikazati u plutajućem prozoru, odakle ćete moći da primite ili odbacite poziv ne prekidajući trenutan rad. Takođe, možete pogledati klasične informacije o pozivima (vreme trajanja, vreme pozivanja, broj poziva...), kao i blokirati neki broj direktno iz kartice Pozivi. Tokom pozivanja omogućeno vam je prebacivanje veze na spikerfon, pisanje nove poruke ili ukidanje glasa tokom poziva s vaše strane.

Isprobajte novi WhatsApp, preuzmite ga na neki od opisanih načina u prvom pitanju i pratite nas i na Facebooku, Twitteru i instagramu!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.