Android u porastu, ostali u padu

Izvor: B92, 10.Jul.2010, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Android u porastu, ostali u padu

Prema podacima analitičke kuće comScore, u razdoblju od februara do maja Android je znatno rastao, dok su svi drugi mobilni operativni sistemi u laganom padu.

Izvor: T-Portal




Od februara do maja 2010. godine tržišni udeo Googleovog mobilnog operativnog sistema Android porastao je sa 9 na 13 posto, što je popriličan rast >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u odnosu na ostale OS-ove koji su mahom padali: od -0,4 posto do -1,9 posto.

S obzirom da comScore svoje podatke temelji isključivo na američkom tržištu, ne čudi što je u vođstvu i dalje RIM (proizvođač BlackBerrya) sa 41,7 posto, sledi ga Apple i iOS sa 24,4 posto i Microsoft sa 13,2 posto, a Nokie i njenog Symbiana nema u prvih pet.

No Android je u poslednjih godinu dana u nezadrživom porastu, a ako se taj trend nastavi, ova lestvica će za koju godinu izgledati bitno drugačije.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.