Android tableti nadmašuju iPad

Izvor: ITsvet.com, 15.Mar.2013, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Android tableti nadmašuju iPad

Tablet računari koje pokreće Android operativni sistem nadmašiće iPad uređaje u toku ove godine po prvi put, navodi se u najnovijem izveštaju koji je objavila analitička firma IDC. U njihovom saopštenju se navodi da postoji sve veći broj različitih manjih i jeftinijih Android tablet računara koji će privući veliki broj kupaca u toku ove godine, što će se direktno odraziti na dominantnost Apple iPad uređaja. iPad beleži dominantnu prodaju na tržištu od kada je predstavljen u toku 2010. godine. Uprkos tome što se očekuje i rast prodaje i isporuke iPad i iPhone uređaja, niskobudžetni Android tablet uređaji će biti veliki izvor rasta za kompanije kao što je Samsung.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Galaxy S4 prodaje se 40 odsto bolje od S3?

Izvor: Mondo, 16.Mar.2013, 12:26

Prvi izveštaji o traženosti novog Samsungovog smartfona na britanskom tržištu pokazuju da će i Galaxy S4 biti veliki hit...Velika Britanija će među prvim tržištima na svetu dobiti novi Samsung Galaxy S4 i to već 26. aprila. Jedan od najvećih prodavaca na tom tržištu, firma Phones4U najavila...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.