Android sa multitasking modom i podeljenim ekranom?

Izvor: B92, 08.Okt.2014, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Android sa multitasking modom i podeljenim ekranom?

AndroidPolice je upravo postavio rendere multitasking moda sa podeljenim ekranom, na kome Google eksperimentiše sa namerom da ga objavi na Android platformi.

Ovo je funkcija koju je Samsung već implementirao na svoju sopstvenu verziju Androida, i koristi je kao snažnu prodajnu tačku prilikom reklamiranja svojih proizvoda (Galaxy Note). Može se zapravo reći da je jedan od Samsungovih pokušaja da dođe do slave upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ova funkcija koja treba da poboljša produktivnost mobilnih uređaja. A to je ona koju korisnici stock Androida iščekuju već neko vreme. Radi se o multi-window funkciji koja omogućava korisnicima da rade sa dve aplikacije na ekranu odjednom, prostim prevlačenjem između njih.

Problem je što niko drugi nije mogao da je dobije do sada. Međutim, ono što danas imamo je dokaz Google-ovih rastućih ambicija usmerenih prema multi-window funkcionalnosti u vidu rendera koji pokazuju ovaj multitasking mod na stock Androidu. Ne radi se o običnim glasinama a ni o najavi da ova funkcija stiže uz Android L, jer još uvek ne možemo biti sigurni u Google-ove planove. U osnovi, Google namerava da dopusti da korisnici otvore dve aplikacije u isto vreme.

To funkcionište tako što korisnici iz menija gde se nalaze nedavno otvorene aplikacije mogu da prebace nedavne unose na bilo koju polovinu ekrana, čime bi zauzeli jednu polovinu ekrana dok bi druga bila ostavljena zauzeta sa početnim ekranom ili već pomenutim menijem sa nedavno otvorenim aplikacijama.

Početni ekran sa druge strane bi se nadalje ponašao normalno i pokazivao obaveštenja, ili bi vam davao opciju da druge nedavno otvorene aplikacije sada budu pokrenute na drugoj polovini ekrana. Na taj način bi se došlo do toga da na obe polovine ekrana bude pokrenuta po jedna aplikacija.

Izvor: Benchmark.rs/9to5google

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.