Android napunio 10 godina!

Izvor: Mondo, 12.Jul.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Android napunio 10 godina!

Pre tačno 10 godina prvobitni Android tim postao je deo kompanije Google.

Foto: Promo. Ilustracija.

Android operativni sistem nema baš svoj rođendan... Ustvari, ima više rođendana, zavisi kako gledate na to. Rođendan može biti dan kada je Andy Rubin i njegov tim osnovao nezavisnu kompaniju davne 2003. godine. Može biti dan kada je verzija 1.0 predstavljena. Takođe, može biti i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dan kada je prvi Android telefon predstavljen, sećate se HTC G1 telefona. Svi se mogu računati kao rođendan, ali dan kada je Google kupio Android je onaj najveći! Da, bilo je to tačno pre deset godina!

Dani Androida pre Googlea nisu toliko poznati i uglavnom su bez dokumenata, čak i istorija Androida na zvaničnom sajtu ne pominje ovu prekretnicu. Google takođe na stranici kompanije ne pominje ništa u vezi sa 2005. godinom i Android operativnim sistemom. Vest da je Google kupio softverski tim tek se kasnije pojavila.

Ficus Kirkpatrick napisao je na svom Twitter profilu da je 11. jul 2005. dan kada je prvobitni Android tim postao deo Googlea. On je tada bio deo jednog drugog projekta, pre nego što se pridružio Android timu početkom 2005. godine. Još uvek radi za Google, prenosi Android Police.

Kako god nazvali taj dan – Rođendan? Godišnjica? Sve čestitke Android timu i Googleu. Bez njih ništa ne bi bilo isto kada su pametni telefoni u pitanju.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.